måndag 11 augusti 2008

Stora, gula nyheter.

Efter månader av vånda har vi kommit fram till att det finns ingen grön färg som blir perfekt till stugan. Vi har köpt allt, provat allt, fått alla åsikter och ändå inte blivit klokare på allt grönt som finns. Så nu blir det nog traditionellt ockragult istället. Provburk är beställd hos Gysinge Byggnadsvård och så fort vi har provmålat en yta som vi kan uttala oss om, så blir det bild här. Och om vi kan komma till ett beslut, så publiceras även beslutet på denna sida. Påskrivet. Vidimerat. Stämplat.

Ett par exempel på ockra som jag hittat på nätet:

2 kommentarer:

  1. Guldocker blir jättevackert till faluröd färg. Har det själv. Men det är ett öken att skrapa den gamla färgen. Vi håller på att byta från blått till gult.

    Vilket vackert projekt ni har på gång.

    SvaraRadera
  2. Tack, Maarit! Ja, gulockra verkar leda oss rätt, det tror jag med. Det groteskt gröna som de föregående ägarna målat sina fönster med gör ju io och för sig att oavsett vad man gör, så blir det snyggare... Det är tacksamt.

    Förhoppnigsvis slipper vi skrapa annat än fönstren, då vi ska göra om dörrarna. Det verkar som om det döljer sig spegeldörrar bakom en ful ytterskiva och med lite tur är inte spegeldörrarna så gräsligt målade som skivan ovanpå... Vi får se och hålla tummarna!

    SvaraRadera