lördag 24 augusti 2013

Phew, och det här var bara första dagen...

Den 7 juni tar vi över torpet och redan på kvällen går första lasset. Dagen efter tar vi tag i saken på allvar och lämnar ytterligare ett lass på torpet och flyttar in. Vi hinner såpskura golvet i rummet två gånger, och det luktar så gott. Pumpen är med och tanken är att den skall installeras så att vi får vatten på gården. Vi monterar in en separett i dasset och ställer dit en dasshink så att vi kan sköta om dasset på bästa vis framöver. Efter ett samtal med getingdrottningen som bebor palatset enas vi om att eftersom vi har så skilda bilder av framtiden är det bäst att hon flyttar vidare.

Vi får besök av bästa lillebror och far som har byggt en väldigt fin och stabil grill- och diskbänk till oss, vilket var precis vad vi behövde för att få sommarens köksysslor att fungera.

En investering i form av en lie görs och gräset får lite bättre form. Nästan en gräsmatta! Av kompisar har vi fått akleja, mossros, vallmo och humle som nu hamnar i jorden. Vi anar att det redan finns mycket vackra blommor och växter här, härligt! Och väldigt många goda smultron...

Sexåringen flyttar in i lillstugan med alla sina leksaker hon tagit med, det blir ett bra hus för henne och även till kommande gäster som vill sova över.

Efter allt arbete får vi en god inflyttningskaka. Redan första dagen har vi besök av sju personer som hjälper oss i ordning. Det känns som ett mycket socialt torp! Då vi varit många här idag så har vi fått mycket gjort och kan vila lite nu och bara njuta av denna fantastiska plats.


 


1 kommentar:

  1. Jag önskar er lycka till och att ni får många soliga och roliga somrar i ert nya paradis!

    SvaraRadera