söndag 29 juni 2008

Innejobb

Det händer rätt mycket i torpet just nu. Vi är där i princip jämt... *härligt* Inne är det de sista tagen med 'lappning' av väggar som gäller, i väntan på de beställda ingredienserna för lagning av takspringor, vitmålning av tak och väggar. Vi har beställt krita och benlim (som tillsammans med vatten blir till limfärg), linoljefärg till timret i köket, hallen samt fönster (och ev taket om limfärgen inte fungerar på det underlag vi har att utgå ifrån) mm. spänannde! Allt har vi beställt från Kleens byggnadsvård (http://kleen.jetshop.se/). Tack till Staffan där för de goda råden!

Vi har också skrapat på spisen - den ska också lagas och målas i samma vända som resten av rummet - och det trillade ner mer än beräknat... Men bättre nu när vi har möjlighet att laga det ordentligt från början än efter att vi gjort i ordning och börjat fixa till invändigt. Vissa ställen på spisen så har vi knackat oss fram ända till teglet.


Lagningarna i lerkliningen fick vi till riktigt bra, tycker jag. Vi har jobbat på det lite mer estetiska vid fönstren, men också fyllt i lite större hål och springor. Verkar funka bra än så länge! =)


2 kommentarer:

  1. Wow, vad fint med lerklining! Jag har funderat på att lerklina mina väggar men de har inte varit lerklinade tidigare. Jag skulle gärna vilja se en bild på hur det ser ut hos er nu. Vad har ni gjort med väggarna? Målat, tapetserat eller låtit dem vara som de är? Hur högt har ni i tak i torpet?

    SvaraRadera
  2. Hej! =) Jo, vi har inte jobbat inne så mkt än, men det kommer med största sannolikhet att bli målat vitt på kliningen direkt. Det är liksom vårt nästa projekt nu när sommardagarna börjar ta slut (=åter till innejobb). Men nu har jag fått för mig att vi ska öppna till nock i rummet och göra loft över köket, för vi har bara knappa två meter till tak i köket, kring 1,90 i rummet och takplankorna hänger å det grövsta... Så det kanske blir ett liiiiite större projekt än det var tänkt.

    SvaraRadera