söndag 6 juli 2008

Lilla uteplatsen

I år har vi börjat känna behovet av att kunna vistas lite mer i stugan. Vistas som i stanna kvar för att laga lite mat mellan varven, sitta och vila oss i solen lite och/eller bara fundera kring var nästa handtag behövs som mest. Vi har börjat med att göra den betonggjutna uteplatsen framför gäststugan till detta tillhåll. Vi köpte en provisorisk parasoll förra veckan och vi har nu också sågat ner och dragit upp syrénrötter så det räcker för ett tag framöver, Mimmi har förtjänstfullt rivit bort marktäckare kring uteplatsen och vi har satt upp (också lite provisoriska) pilstaket kring uteplatsen.



Tanken är att vi har tagit bort växtlighet på en halvmeters spalt kring platsen, som vi sedan kan gjuta roliga betongplattor till och sedan ställa snygga krukor med kryddor och blommor på. Kanske någon mindre bänk, någon äldre trälåda med ett par fina växter osv. Dessutom gav rensningen av omkringliggande syrénerna en bra mycket större uteplats med lagom med insynsskydd. Det blev mycket snyggare än vi trodde på en mycket kortare tid än vi trodde, så nu är det bara gjutningen av betongplattor till den "rensade" marken runtom som kvarstår innan finpyntet inför lata soliga dagar på uteplatsen! =)


2 kommentarer:

  1. UPPDATERA!!!! Hur mår mina (ja, MINA) luktärter? Har ni gjutit plattor? Är allt underbart?

    SvaraRadera
  2. Ja, ALLT är underbart! =) Plattor är gjutna (de får bli nästa uppdatering), blommorna blommar, luktisarna frodas och jag har satt upp två bågar till till dem. Det är SÅ schysst!

    SvaraRadera