söndag 7 oktober 2007

Nya nyheter!

Ja, nu var det ett tag sedan nånting hände på denna torpblogg... Sommaren gick fort (och jag var i utlandet juni & juli) och sedan dess har det varit lite semester samt en hel del jobb. Det har med andra ord varit fullt upp och torpet har ibland fått vänta lite. Vilket är väldigt skönt - att inte ha någon deadline. Allt får ta sin tid.

Här kommer några bilder på saker som trots allt har hänt:

TRÄD

Ett antal träd har fällts på tomten; till min systers förtret! Visserligen hade det kunnat vara fint att ha kvar björkarna framför entren - om de inte hade varit så stora att de dels suger allt vatten från gräsmattan och skymmer hela tomten efter kl 16. Skönt att ha detta gjort - om en vecka eller två kommer träden som nu ligger huller om buller i trädgården att hämtas och några fler skall fällas. Det kommer att bli himla fint och luftigt!

Före



Efter




JORDKÄLLAREN

Numera ser den ut såhär...







Hyfsat stor skillnad jämfört med detta, inte sant?!



Den ljusa gröna nyansen (självklart är dörren målad i linoljefärg) är den vi skall ha som accentfärg i utvändiga snickerier - utöver vitt, såklart. Dörren är gjord för hand som allt annat, har man ingen el så blir det inga elverktyg heller... =)

FÄRG

Och sist - men inte minst - har vi idag målat en av väggarna med ett nytt lager falurött. De andra tar vi nog under nästa helg, så att hela torpet har fått ett lager med färg innan hösten och vintern kommer. Fint, va'?

Före



Efter

1 kommentar: