måndag 29 oktober 2007

Vi flyttar in

Då har vi blivit klara med det vi hinner göra utvändigt med torpet i år, det vill säga en första utvändig målning och lite plantering av tulpan- och krokuslökar. Fortfarande ligger våra fällda träd huller om buller i trädgården, men jag hoppas innerligen att de försvinner inom en vecka de med... *ska ringa ett allvarsamt samtal om detta*

Förra helgen sågade vi upp lite vedklampar med hjälp av svärmor&co och igår klöv vi klamparna så att vi har finfin ved att elda med i vinter. Större delen har vi ju sålt (mot trädfällningen), men lite gammal ved och mindre grenar har vi nu alltså förvandlat till bränsle inför de kommande mörka månaderna. Det visade sig för övrigt att jag är en jäkel på att klyva ved - takterna sitter i sedan barnsben. =)

Nu flyttar vi ju inte in som i att det går att bo i stugan, men vi flyttar inomhus med renoveringsprojekten. En förutsättning för det är ju att det är varmt nog att kunna jobba inne och därför är det extra skönt nu att muraren är klar med sitt arbete på skorstenen och att jobbet har fått klartecken från skorstensfejaren. Vi testkörde kassetten i helgen och det fungerade jättefint! Varmt och skönt blev det och mysfaktorn var total! I och med värmen börjar det kännas som att torpet inte är så långt borta från att vara beboeligt. Vi hade med oss varm choklad och ostmackor och jag fann mig efter en stund sittandes i gungstolen (tack mormor!) med vovven i knät bara njutandes av elden i öppna spisen.

Det var total lycka.

I väntan på våren och möjligheten att reparera lerkliningen på väggarna i rummet, så ger vi oss på köket. I taket har vi hittat breda plankor under den hemska takskivan som spikades upp någon gång på 60-talet. Vi får kolla lite mer i vilken kondition de är och hur mycket spån som 'läcker' ner mellan plankorna, så hur taket blir är lite osäkert i dagsläget. Men i vilket fall består det närmaste arbetet av att helt enkelt blåsa ut allt ur köket - de gamla diskbänkarna mm.

2 kommentarer:

  1. oooh vad mysigt med brasa och hund :)

    SvaraRadera
  2. Ja, jag vet... =) Så himla lyxigt! Bobbo i knät i en liten liten boll och en knastrande brasa i sitt EGET torp. Det ska bli helt underbart när det blir klart!

    SvaraRadera