måndag 19 juli 2010

Torpbänk

Här skulle det ju bli en idag. En bänk alltså. Men det bidde det inte. Varför? Jo, för att den längden vi hade uppskattat till gaveln (och redan sågat brädorna till) var alldeles för kort. Vi ska göra bänken rejält längre, vilket innebar att vi flyttade just gavelbänken lite längre i framtiden (låt oss säga kanske nästa vecka el så).


Men jag var bänksugen, så en bänk skulle det bli - och det blev det! =) Vi hade redan pratat om att göra några fler bänkar/sittplatser/avlastningsytor runtom i trädgården i samma stil, så vi flyttade bara bänkplanen från gaveln till nya uteplatsen och jämte staketet. Där ska det nu bli två markfasta bänkar á 135cm, som ska agera avlastning och/eller sittplats. De ska bli svarta - och den ena är redan på plats! Dock är den inte betsad med ett andra lager än, så bilder kommer först när den andra också är klar och målad, kan dröja några dagar. Men vi är störtnöjda med jobbet hittills! Att få jordankarna på plats, att mäta bänkarna i våg i en sluttande terräng: det var många utmaningar men det gick trots allt förvånansvärt smidigt. Och när stolparna till spaljéerna också blir betsade i svart, så kommer det att bli SÅ snyggt. Jag kan knappt bärga mig! =D

4 kommentarer:

  1. pythagoras is the shit!

    SvaraRadera
  2. Heheh - ja, han är ju det! =) Idag el imorrn blir det nog en bänk till, så snart ska ni nog få se bildbevis på två bänkar i våg i sluttande terräng.

    SvaraRadera
  3. Ja akta er, jag tänkte att vi skulle komma på besök. Fast det gör vi inte förrän ni har målat klart. ;)

    SvaraRadera
  4. Jag målar gärna bänken, ni åker nämligen på staketet... =P

    SvaraRadera