söndag 3 juli 2011

Dagens bragd - grillbänk del 1

Då var det dags igen. Först och främst att spendera någon timme el två på ByggMax, inhandlandes och sågandes virke till grillbänken vi ska "slänga ihop". Det skulle troligen ta lite mindre tid om man exempelvis hade haft en ritning på bänken, så man hade måtten klara. Men man kan inte fixa allt. Men med oss hade vi allt som behövs för att göra vår bänk. Och så fick det plats i bilen också.

Vissa delar till bänken hade N snickrat ihop i sin snickarbod under lördagen, medan jag själv hade bakningsfnatt. På kvällen hade vi klara tre benpar/bockar till bänken, men också knäckebröd, citronstänger med kanel, kokostoppar och sist men definitivt inte minst hallon-kardemumma-vitchoklad-kaka.


Och efter någon timme så såg det redan ganska lovande ut. Bänken börjar ta form och det är då det känns roligt att fortsätta liiiite till.


Men ingen bänk utan mellis till byggarna. En syndig fruktsallad med yoghurtgrädde med mynta. Inte tokigt alls. Och lite nyplockade smultron som strössel på det.


Och så efter ca tre timmar i stugan så hade vi kommit så pass långt att det bara är bordsskivan kvar nästa gång vi åker ut. Tanken är alltså att det blir två delar, den mindre av dem ska få en försänkt klotgrill och den andra blir helt enkelt arbetsyta. I ändorna fick den armeringsjärn; i den ena ett rutnät för att hänga mindre saker och krokar och i den andra änden vid grillen armeringsstänger, där man kan hänga en handduk och kanske grilltänger när man håller på att grilla.

Bänken blir ca 190cm*80cm och vanlig arbetshöjd. Kvar att göra är nu en bordsskiva som kommer att bestå av 45mm*95mm brädor med någon centimeters mellanrum (så man kan borsta ner smulorna lite enkelt...). Och den ska sedan målas svart, precis som stolparna på uteplatsen.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Du är väldigt duktig på att dokumentera dina hemmabyggen. Vet du om att Byggmax har ett eget byggforum? Jag tror du skulle tycka det var skoj att skriva lite där, men det vore nog också väldigt uppskattat!

    Hör av dig till mig på mejl så berättar jag mer, helgibyggla@gmail.com

    Vänliga hälsningar
    Helgi

    SvaraRadera