tisdag 19 juli 2011

Hallen

Idag var det storstädning som stod på schemat. Vi har genom de senaste åren lagt till med en ovana att helt enkelt ställa en himlans massa grejor i hallen, vilket ju också gjort att den varit belamrad med allt från skruv och trädgårdsredskap till myggspray och julkransar. Detsamma gällde köket också, så vi plockade ut allt från hall och kök och ställde ute, sopade tak, väggar och golv och sorterade en hel del skräp till återvinningen. En riktigt bra dag!

Följaktligen hittade vi då vår hall. Och nu när rummet snart börjar ta form, så blir man onekligen väldigt kreativ vad gäller ett tomt utrymme som hallen... Det kommer att bli tapet på väggen rakt fram och sedan vitt på övriga ytor. Eftersom tapeten jag är sugen på är denna tapet av Hanna Werning, så skulle det vara rätt snyggt om listerna var samma antracitgrå färg som tapetens grund. Sedan är frågan om vi ska låta skivorna sitta kvar på väggarna och i taket och bara måla vitt över eller om vi ska ta bort dem och göra något annat. I dagsläget känns det som att vi kommer att ta den enkla vägen till en början (=måla vitt på befintliga ytor) och lite längre fram jobba mer på hallen om vi känner att vi har tid och ork. Kanske panel, kanske inte.


Sedan var det lilla dörren i hallen... Den är liten och leder till en krypvind, kommer alltså inte att användas särskilt ofta. Men bakom skivan finns ändå en fin originaldörr, den ska vi troligen plocka fram och måla vit så småningom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar