måndag 25 juli 2011

Limfärg till rummet - bilder på blöt vägg

Japp, igår natt tillverkades det limfärg i vårt lilla förråd ute, som även tjänar som snickarbod av något slag. det blev till att mäta upp 15kg kalk och lägga det i blöt över natten. Likaså en blandning av 300gr pärllim (benlim) och vatten. På dagen idag blandades kalken till en tjock pasta och till den tillsattes limmet, som uppvärmts till ca 60 grader. När man sedan blandade ihop dessa två, så blev kalkpastan till konsistensen ungeför som filmjölk och med den färgen har vi idag målat väggarna inne i rummet.  



Lystret blir otroligt fint, men sedan råkade vi ut för en del missfärgning också, även om färgen inte ens är torr, så man kan med andra ord inte dra några som helst slutsatser än. Men missfärgning är inte alls oväntat och egentligen kan jag inte påstå att det stör mig så mycket. Det blir så otroligt fint bara att äntligen få färg på väggarna. Rummet växte och för första gången på fem år blev ett rum att vistas i. Jag blev nästan lite gråtfärdig.
 




Och visst ska det ska städas, rengöras, listerna målas, golvet såpas och allt annat gojs, men jag kunde inte låta bli att tjuvkika för att få mig en bild av hur det ska bli. Det är kul att se vad golvpappen har täckt i si sådär 4 år nu, jag mindes ju knappt hur mitt trägolv såg ut. Och där var den. :)  

1 kommentar:

  1. Lystern är verkligen sagolik i en kalkfärg! Väggarna blir så sakrala & sköra. Morgondagens projekt för egen del blir att blanda torrsläckt kalk till en pasta & sedan späda den till att stryka vår öppna spis med. Ser fram emot det!

    SvaraRadera